Земельні махінації народного депутата Віктора Чумака

13 листопада 2015

Наразі проходить конкурс з відбору в члени Національного агентства з попередження корупції (НАПКА). Хочеться вірити, що дана структура буде асоціюватися зі словами чесність і прозорість, а для людей, які увійдуть до складу НАПКА ці слова не будуть порожнім звуком.

На цей час кандидатів до складу НАПКА вже 9 і серед них сильно виділяється Чумак Віктор Васильович - народний депутат, генерал-майор, двічі юрист року. Чумак позиціонує себе затятим борцем з корупцією, адже тільки нещодавно пробував себе у конкурсі на посаду керівника Національного антикорупційного бюро України, а також чесною людиною, еталонним чиновником і депутатом, але давайте перевіримо - чи так це насправді.

Згідно з відкритими джерелами, у Чумака В.В. в с. Хлепча, Васильківського району є будинок площею 54,4 кв.м. і дві земельні ділянки загальною площею 2506 кв.м. Половина будинку і обидва земельних ділянки Чумак В.В. отримав у дарунок 28.08.2014 року будучи не тільки народним депутатом України, а і Головою комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Як таке взагалі можливо? Чому народний депутат, головний борець з корупцією у Верховній Раді України 7-го скликання, прийняв цей дар, хто є щедрим дарувальником і чи немає тут корупційної складової - це питання самі по собі виникають в голові і, сподіваємось, публічність Віктора Васильовича не дасть йому уникнути відповіді на них.

Крім того, сам Чумак В.В. не може визначитися, яка ж площа його будинку. У декларації за 2013 рік Віктор Васильович вказав про наявність незавершеного будівництвом житлового будинку площею 231кв.м., а в декларації за 2014 рік площа житлового будинку стала складати 179,3 кв.м.

Мабуть, Віктор Васильович порахував, що будинок в 231 кв.м. занадто велика розкіш для такої чесної людини як він, і вже завершуючи будівництво, вирішив знести 50 кв.м.?

Насправді ж все просто - згідно ст. 266 Податкового кодексу України, об'єкти нерухомості площею понад 180 кв.м. підлягають обкладенню податком, АЛЕ, в розрахунок приймаються саме ті дані про площі нерухомого майна, які містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (а там стоїть цифра 54,4 кв.м.).

За фактом же все ще цікавіше - площа будівель Чумака В.В. в с. Хлепча не менше 400 кв.м., в чому можна переконатися, скориставшись сервісом maps.yandex.ua і зробивши нехитрі математичні обчислення.

Чумак В.В. в Facebook 12 жовтня 2015 року писав, що вів будівництво свого будинку у 2010-2012 роках, у період економічної стабільності, коли будівництво під ключ 1 кв.м. становила близько 2000 у.о.

Знімки будинку Чумака і відео, зняте проектом «БЕЗ парканів», підтверджують реальність таких розцінок, а отже, арифметика проста - Чумак витратив близько мільйона доларів на будівництво свого затишного гніздечка, тим більше що на цьому відео (з 2:50 до 3:08) стверджує, що тільки на купівлю землі в 2008 році витратив 40 тис. доларів.

Але ж відкриті джерела інформації свідчать, що землю Чумаку подарували в серпні 2014 року, а свій будинок він будував з 2012 по 2014 рік, і навіть у себе у Facebook 17 червня 2012 року викладав фото з будівництва будинку, який тоді належав не йому.

Дивно, і як на це не звернули уваги члени конкурсної комісії на перших двох етапах конкурсу виборів членів НАПКА, що спонукає громадськість знову до реагування.

Невже членом НАПКА - передової, інноваційної та життєво важливої для України структури, на яку покладаються величезні надії по очищенню країни від ракової пухлини у вигляді корупції, може стати людина, яка, по своїй натурі, не може бути чесним і прозорим, а корупція і брехня для нього стандартна складова його життя?

Земельні махінації народного депутата Віктора Чумака

Земельні махінації народного депутата Віктора Чумака

13 листопада 2015

Наразі проходить конкурс з відбору в члени Національного агентства з попередження корупції (НАПКА). Хочеться вірити, що дана структура буде асоціюватися зі словами чесність і прозорість, а для людей, які увійдуть до складу НАПКА ці слова не будуть порожнім звуком.

Мільйонер за рахунок профспілки

Мільйонер за рахунок профспілки

07 серпня 2015

Продаєш профспілкове майно, за безцінь, отримуєш хабар і купляєш власне майно. Непоганий спосіб заробітку і схоже на те, що голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацко саме таким методом і заробляє собі на життя, на розкішне життя

«Паперовий» пором або афера сім'ї Круків на Дунаї

«Паперовий» пором або афера сім'ї Круків на Дунаї

23 липня 2015

Нещодавно створений у Саакашвілі «антикорупційний спецназ» з волонтерів Одещини вже відзначився штурмом з бульдозером паркану "особняка мільярдера Хмельницького", який перекривав одеситам і гостям міста прохід на один з кращих пляжів Чорноморської перлини