Звідки дорогі авто і квартира у житомирського прокурора?

17 травня 2015

Революція Гідності відбулась тоді, коли люди перестали терпіти наскрізь корумповану кланово-олігархічну систему влади в країні. Українці вийшли на Майдан відстоювати свою гідність

Після перемоги Революції нова влада задекларувала життя по-новому і курс на очищення від високопосадовців минулої доби. Розпочалась люстрація чиновників.

Вперше Ілля Титарчук був призначений на посаду прокурора Житомира генпрокурором Олександром Медведьком у квітні 2010 року. Після приходу Віктора Пшонки всю систему прокуратури реорганізували, а Іллю Титарчука перепризначили 30 грудня 2010 року. Ні кола, ні двора, ні збережень, ані бодай автівки новопризначений прокурор не мав.

Згідно декларації про доходи Ілля Титарчук за весь 2010 рік заробив 67 тисяч 747 гривень і 64 копійки. З них - майже 7 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Прокурор витратив на оренду 22 тисячі, тобто жив на 3812 гривень на місяць. Звичайна собі житомирська зарплата.

Наступний 2011 рік став зірковим часом “ікс” в житті молодого прокурора міста. Його зарплата зростає до 11 тисяч 276 гривень на місяць, а президент Віктор Янукович нагороджує орденом за заслуги ІІІ ступеня.

Після цього прокурор вирішує свою житлову і транспортну проблеми: в декларації за 2011 рік з’являється квартира на 38 квадратних метрів, автомобіль Mercеdes E220 2005 року та земельна ділянка площею 0,12 гектари. Щоправда про їх вартість прокурор скромно відмовчався.

Подібна квартира на той час могла коштувати від 200 до 250 тисяч гривень.

Така автівка на той момент коштувала приблизно 280 тисяч гривень.

Вартість землі може суттєво різнитись: від 1 до 25 тисяч гривень за сотку.

За приблизними підрахунками сукупна вартість такого майна становила понад 500 тисяч гривень. Як це придбати, сумарно заробивши за два роки біля 180 тисяч - лишається загадкою. Це навіть більше, ніж чудеса ощадливості.

Наступного 2012 року Віктор Пшонка нагороджує Іллю Титарчука Подаякою за сумлінну службу в органах прокуратури.

У 2013 році Ілля Титарчук заробляє на 20 тисяч гривень менше, ніж попереднього року (120 тисяч на рік проти 140), але стає щасливим власником вже 68-метрового помешкання. Виникає аналогічне питання - як, заробляючи 140 тисяч на рік придбати помешкання вартістю понад 400 тисяч гривень?

Після переходу у 2014 році на службу до генпрокуратури меньша квартира на 38 квадратних метрів зникає з декларації. Безслідно, бо крім зарплати у правоохоронця не задекларовано жодних джерел доходу. До прикладу, від продажу нерухомості.

Напевно, оцінивши суперощадливість та скромність Іллі Титарчука Генпрокурор Віталій Ярема призначає його у липні 2014 старшим прокурором відділу розслідувань, запобігання та протидії корупції і дарує іменний годинник.

Новопризначений генпрокурор Віктор Шокін не став відрізнятись від попередників. 2 квітня 2015 року Ілля Титарчук призначений на посаду заступника начальника відділу службових розслідувань, запобігання та протидії корупції захисту працівників прокуратури.

А люстраційна перевірка все триває і триває...

Комунальний аеропорт на двох

Комунальний аеропорт на двох

24 травня 2015

Хоча запорізький аеропорт і комунальне підприємство, по факту на його діяльності заробляють фірми нинішнього і колишнього директора аеропорту

Освіта по-українськи: благодійництво чи здирництво?

Освіта по-українськи: благодійництво чи здирництво?

21 травня 2015

Поруч із тисячами слів чиновників про необхідність і важливість збільшення витрат на освіту йдуть мільйони слів батьків про збільшення “благодійної” вартості навчання їх дітей. Чому і де розходяться заяви службовців із реальними справами і яка відповідальність мала б змінити це, розглянемо на прикладі ЗОШ №7 м. Житомира

Звідки дорогі авто і квартира у житомирського прокурора?

Звідки дорогі авто і квартира у житомирського прокурора?

17 травня 2015

Революція Гідності відбулась тоді, коли люди перестали терпіти наскрізь корумповану кланово-олігархічну систему влади в країні. Українці вийшли на Майдан відстоювати свою гідність